Au existat perioade în care culoarea poşetei trebuia asortată cu cea a încălţămintei, şi alte perioade în care combinarea a cât mai multor feluri de culori în aceeaşi ţinută reprezenta un trend. Cu cât erai mai colorat, cu atât erai considerat mai la modă.
Eu aş propune revenirea la potrivirea culorilor poşetei cu încălţămintea atunci când mă refer la o ţinută office, elegantă. Afacerile, munca la birou, întâlnirile office presupun o anumită prestaţie. Participanţii trebuie să impună respect, ordine, un prim punct de plecare fiind hainele care trebuie alese cu eleganţa, stil, în culori serioase, şi în acelaşi timp discrete. Un exemplu concret ar fi folosirea culorilor pastelate, nestridente în alegerea cămăşilor: rozul-piersica, galbenul-vanilie, verdele-menta, albastrul deschis. Acestea ar putea fi accesorizate cu cravate sau papioane în culori tari (bleumarin, rosu, mov, fuchsia, verde) care le pot pune în valoare fineţea.
Niciodată să nu combinati culori închise sau nuanţe apropiate la aceeaşi culoare (ex.: verde cu verde rece). În felul acesta va puteţi întuneca ţinuta, iar în cazul în care se îmbină culori deschise sau apropiate ca nuanţă (galben-vanilie galben-lamaie), şi de aceasta data este nerecomandat, efectul fiind unul sters, de a trece neobservat.
Poşeta trebuie să aibă aceeaşi culoare cu ceea ce veţi purta în picioare, repet, aceeaşi culoare, pentru a transmite respect, eleganţă şi bun gust.
Stilului office i s-ar potrivi şi asortarea tuturor pieselor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, adică folosirea aceleiaşi nuanţe a culorii respective. Din prima clipă se va transmite mesajul de “aproape perfect”.
În cazul ţinutelor casual sau sport se poate ajunge la un joc de culori, la combinarea diferitelor nuanţe ale acestora sau nu. Regula ar fi ca în alcătuirea outfit-ului să existe cel putin 2 culori care să se potrivească. Geanta se poate asorta atât cu partea de sus a ţinutei, cât şi cu cea de jos, dar şi cu încălţămintea.
Când se foloseşte o culoare tare, puternică, care iese în evidenţă, următorul pas ar fi adăugarea unei culori neutre, deschise ca nuanţă, în ton sau nu cu cea puternică.
Adauga comentariu