Parul gras are particularitatile sale si exista in prezent mai multe mijloace eficiente de ingrijire a sa, unele dintre acestea reusind doar sa elimine aspectul neingrijit al parului gras, dar altele chiar putand sa trateze cu succes aceasta problema, oferind purtatorului si un respect crescut fata de propria persoana.
Mastile de par, de exemplu, pot fi aplicate chiar si de doua ori pe saptamana, dar o atentie crescuta trebuie acordata masajului scalpului, care nu ar trebui sa fie prea intens ci doar un masaj usor, lasand apoi substantele din compozitia aleasa sa lucreze eficient. Masajul prelungit al scalpului la cei cu parul gras poate stimula productia suplimentara de sebum si nu este de aceea recomandat.
La spalarea parului gras, apa calduta este de folosit si nicidecum apa fierbinte, care de asemenea stimuleaza productia de sebum, iar samponul si balsamul cu menta sau rosmarin, zeama de lamaie, otetul si alte ingrediente naturale indeparteaza foarte bine excesul de grasimi din par, laolalta cu murdaria, si mentin podoaba capilara la un aspect normal pentru mai multa vreme.
Cu un sampon potrivit, spalarea parului gras poate fi realizata mai des, dar la final este recomandat sa se clateasca parul cu apa rece pentru a se scadea astfel productia de sebum crescuta si a se incuraja aspectul normal al parului.
Un alt aspect important de luat in considerare pentru parul gras este si pieptanarea sa, fiind deloc indicat sa se perieze sau sa se pieptene parul gras pe durate lungi de timp, o aranjare usoara si scurta a podoabei capilare si un pieptanat rapid putand sa blocheze acumularea de grasimi in parul deja uleios.
Anumite suplimente, precum cele cu zinc, pot bloca productia crescuta de sebum in organism, iar eliminarea produselor procesate de la dieta va ajuta suplimentar la o scadere simtitoare a productiei zilnice de sebum.
Intrucat parul gras este o trasatura transmisa adesea in mod genetic catre urmasi, nu se pot face multe lucruri pentru a elimina o asemenea problema, dar exista totusi masuri foarte bune de luat care sa previna agravarea acestei conditii, o parte dintre ele fiind enumerate si mai sus, iar altele putand fi oferite de un medic dermatolog cu experienta, care va sti, garantat, mai multe lucruri pe acest subiect.
foto Northfoto
Adauga comentariu