Daca ar fi sa aleg intre cele doua tipuri de suc.. as alege apa plata! Sucurile, de orice fel, cu acid sau fara, cu zahar sau "light" au acelasi efect asupra corpului. De fiecare data cand bem un pahar de suc, in organism intra substante a caror denumire nici nu o putem pronunta sau despre care nu stim nimic!!
Sa luam un exemplu. Se da urmatorul suc de portocale, cu acid: apa, zahar, suc de portocale (pe bune?), dioxid de carbon, acidifiant acid citric, arome naturale de portocale cu alte arome naturale (suntem convinsi de asta!!), antioxidant acid ascorbic, colorant beta-caroten, stabilizator guma de guar (credeam ca exista doar doua tipuri de gume – de mestecat si de sters). Lasand gluma la o parte, zaharul este responsabil de o multime de afectiuni. In primul rand scade sistemul imunitar, apoi duce la aparitia numeroaselor boli, diabetul, boli de inima, obezitate.
Renuntam la zahar.. ne luam "light". Dar ar trebui sa renuntam si la acid! Dioxidul de carbon, pe langa faptul ca ne baloneaza, poate duce la aparitia unor tulburari gastrointestinale de care vom scapa cu greu.
Acidul citric este chiar sarea de lamaie, care ne ataca smaltul dintilor si stomacul. Deseori putem simti arsuri la stomac din cauza sucurilor. De asemenea, acidul citric reduce absorbtia de fructoza care va duce la scaderea arteriala, scaderea atentiei, accidente vasculare, stare de lesin.
Guma de guar a provocat, la randul ei, numeroase scandaluri din cauza continutului de dioxina, o substanta periculoasa care scade functia reproductiva, duce la aparitia diabetului si acneei.
Inainte sa mai beti sucuri, dati un search pe Google despre ingredientele continute. S-ar putea sa nu va placa ce o sa gasiti. In plus, de ce am prefera sa bem substante necunoscute, cand putem sa ne preparam singuri sucuri naturale si mult mai gustoase?
Adauga comentariu