Sprâncenele sunt un element foarte important al fizionomiei chipului nostru. Ele sunt cele care conturează trăsăturile noastre sau din potrivă pot crea un aspect neplăcut al feţei. În funcţie de forma sprâncenele dau aspectul general al feţei fiind printre primele aspecte observate când privim o persoană.De-a lungul timpului moda pensării sprâncenelor a fost foarte schimbătoare, astfel că în Evul Mediu o femeie atrăgătoare trebuia să aibă sprâncenele foarte subţiri şi fruntea cât mai înaltă. Acesta a fost momentul declanşării modei sprâncenelor excesiv de subţiri. În prezent s-a ajuns la concluzia că forma sprâncenelor depinde în primul rând de fizionomia feţei, de panta generală, de grosimea şi desimea firelor de păr.
Am constat adesea ca din unele excese de zel sunt tentată să insist prea mult în pensarea anumitor zone creând astfel un dezechilibru în înfăţişarea mea.
Sunt mai multe greşeli pe care tindem să le facem atunci când ne îngrijim sprâncenele.
Una din cele mai întâlnite este pensarea prea mult a capetelor sprâncenei. De teama sprâncenelor unite, multe dintre noi sunt tentate să penseze prea mult spaţiul dintre acestea. Acest lucru afectează expresia feţei astfel că nasul va părea mai mare decât este în realitate iar ochii prea depărtaţi. Începutul sprâncenei ar trebui să se alinieze cu podul nasului şi sprânceana ar trebui să se termine în punctul imaginar creat de diagonala dintre colţul nasului şi colţul exterior al ochiului.
Arcuirea exagerată a acesteia este o altă greşeală des întâlnită. Pentru a evita acest lucru ţineţi cont de cel mai înalt punct al sprâncenei care indică arcul natural al acesteia.
Pensatul zilnic este de asemenea o greşeală. Sprâncenele tale pot arăta impecabil şi dacă le pensezi o singură dată pe săptămână.
De multe ori ne pensăm în grabă şi nu acordăm timp detaliilor. Riscăm astfel să distrugem forma sprâncenelor. De exemplu nu poziţiona niciodată oglinda prea aproape pentru că nu poţi avea o viziune integrală a sprâncenelor. Poţi fi indusă în eroare de distanţă şi să nu respecţi forma acestora.
Foarte importantă este şi penseta pe care o foloseşti. Dacă aceasta este veche sau uzată renunţă la ea, în primul rând din motive de igienă dar şi deoarece aceasta doar îngreunează procesul.
Se întâmplă uneori ca sprâncenele să aibă o formă corectă, în conformitate cu fizionomia noastră dar să stricăm aspectul acestora prin folosirea creionul sau a fardului de sprâncene într-o nuanţă mult prea închisă. De aceea testează în prealabil culoarea chiar pe pielea ta şi ţine cont de faptul că aceasta trebuie să fie cât mai asemănătoare culorii părului tău. Dacă eşti blondă, o nuanţă de maro deschis este potrivită pentru tine. O nuanţă prea închisă va da impresia de sprâncene mult prea voluminoase şi inestetice.
Pentru o formă impecabilă ţine cont de aceste greşeli şi evită-le pe cât posibil. De asemenea atunci când ai făcut deja o greşeală evidentă cel mai bine este să apelezi la un profesionist.
Adauga comentariu