Daca sunteti deja insarcinate sau va doriti sa aveti un bebelus, nu neglijati rolul exercitiului fizic pentru sanatatea micutului vostru, mamicile care fac si multa miscare fizica pe toata perioada graviditatii avand sanse mai bune de a naste un copil mai sanatos si mai voinic.
Acestea sunt concluziile studiilor medicale recente care au reliefat faptul ca o femeie insarcinata care face regulat miscare fizica va naste un bebelus cu un sistem cardiovascular mai puternic, sedintele de exercitiu fizic fiind practicate, in cadrul acestor studii, pentru jumatate de ora timp de trei zile pe saptamana.
Printre seturile de exercitii recomandate viitoarelor mamici s-au numarat si plimbarile lungi in aer liber, alergarile usoare, sedintele de yoga si cateva exercitii simple la sala de forta, toate acestea stimuland inspre bine sarcina, lucru probat de observatiile clinice ale medicilor care au urmarit evolutia fetusilor pe toata durata sarcinii.
In mod implicit, miscarea fizica face la fel de bine atat bebelusului cat si mamei sale, ambii beneficiind astfel de un plus de sanatate si de voie buna, in momentul nasterii efectele secundare fiind mai putine, iar travaliul decurgand in conditii mult mai bune. Proaspetele mamici au reusit de asemenea sa fie recuperate in timp record dupa nastere, pe ansamblu dovedindu-se fara tagada faptul ca miscarea fizica este puternic recomandata femeilor insarcinate.
Alte beneficii ale exercitiului fizic pe durata maternitatii mai includ si o reducere semnificativa a starilor negative care acompaniaza toata aceasta perioada precum greturile, constipatia, crampele sau privarea de somn. Mamicile care fac sport experimenteaza de asemenea si o activitate mai buna a intregului sistem circulator, un control mai strict al greutatii corporale precum si o stare generala de bine superioara aceleia a gravidelor care nu fac mai deloc miscare fizica.
Din toate punctele de vedere, miscarea fizica moderata este calduros recomandata femeilor insarcinate, nu toate tipurile de exercitii fizice fiind si adecvate in acest sens si trebuind de aceea sa fie consultat si un specialist pentru a se obtine lista completa a exercitiilor benefice pentru sanatatea mamei si bebelusului, dar si a celor interzise pe toate perioada sarcinii.
Adauga comentariu