Frumusete Ingrijire corporala

Leacuri de plante din propria bucatarie

DISABLE_WORD_ADS=1;


Multe produse cosmetice promit ca o sa iti schimbe
total infatisarea si o sa iti ofere un par stralucitor
si un ten ca la 15 ani dar de cate ori nu ati dat bani
multi pe produse care nu au avut nici un rezultat. E
bine sa stim ca sunt plante usor de obtinut si care
le folosim chiar si in propria bucatarie pentru prepararea
unor mancaruri, care detin proprietati ce incetinesc
imbatranirea.

Un principiu esential este: sa nu asteptati sa impliniti
50 de ani pentru a incepe sa luptati impotriva imbatranirii,
mai bine incepe aceasta lupta inca de la varsta de 20
– 30 de ani pentru a preveni din timp efectele nedorite
sau cel putin acestea sa fie mai putin accentuate. La
varste inaintate produsele cosmetice nu mai au nici
un efect deoarece tenul, parul este prea degradat pentru
ca acest tip de produse sa poata avea actiona, tot ce
reusesc ele este sa va hidrateze tenul, dar nimic mai
mult.

Leacuri din plante in propria bucatarie:

a) Angelica; se bucura de reputatia de a prelungi tineretea.
O infuzie cu 50g de radacini, frunze sau tulpini tinere
din aceasta planta la un litru apa in clocot pot face
minuni. Se serveste cate o cana dupa fiecare masa.
b) Catina; se gaseste sub numeroase forme suc, sirop,
jeleu, gem, marmelada, dulceata. Dar o infuzie cu 40g
fructe zdrobite la un litru de apa, dupa ce se infuzeaza
15 minute, ofera tenului stralucire. Se bea doar o cana
in fiecare seara inainte de culcare.
c) Frasinul; ceaiul din frasin are un efect aparte asupra
rezistentii si stralucirii parului, 2 cani la 3 zile
este suficient pentru a obtine efectul dorit (puteti
sa-l beti sau puteti turna o cana de acest ceai in apa
cu care va clati pe par)
d) Ghintura; infuzie se prepara din 1/2 lingurita de
radacina sau rizomi. Se bea o cana inainte de mese.
Se poate obtine si publbere din aceasta planta si se
administreaza cate 1 g inainte de mesele de pranz si
seara.
e) Patrunjel; patrunjelul este nelipsit din macaruri
si asa si trebuie sa fie, cel putin trebuie adaugat
20 -30 g pe zi in mancaruri, salate. Sau puteti apela
la o infuzie ce se obtine din 45 g patrunjel verde sau
uscat la un litru de apa in clocot. Se beau 2-3 cani
pe zi.
f) Rosiile: profitati din plin de acestea, deoarece
au prorietati care duc la o bun elasticitate a pielii,
ii ofera fermita si o catifeleaza in acelasi timp. Este
bine sa beti suc de rosii, sa folositi masti din rosii
fie pentru fata, maini etc. Si folositile din plin la
orice tip de salate pe care
le serviti.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu