Pe vremea romanilor se folosea lavanda pentru parfumarea apei de baie si a lenjeriei proaspat spalate, de aici si numele lavare care semnifica a spala. In Evul mediu, lavanda isi leaga numele de vindecarea bolilor infectioase, parfumul ei fiind asociat cu curatenia; in acele timpuri se credea ca mirosurile urate favorizeaza transmiterea bolilor.
Este un perfect calmant fiind recomandat si pentru afectiuni cardiace pe fond nervos, ajuta si in cazul durerilor musculare si osoase si ne poate salva si de problema caderii parului.
Anxietate? tensiune psihica? atacuri de panica? Daca aceste simptome iti sunt familiare inseamna ca un ceai de lavanda te-ar ajuta mult. Este recomandat persoanelor pentru care anxietatea este o problema si se confrunta cu neiertatoarele depresii sau chiar insomnie.
Lavanda ofera si o delicata incantare pentru ochi, movul ei relaxant fiind desprins dintr-un tablou. Inainte ca medicamentele sa fie atat de usor de procurat , lavanda a fost recunoscua si folosita pentru calitatile ei de leac.
Printre simplele remedii ce ne ajuta se numara: parfumul intens al lavandei are puterea de a induce somnolenta. O picatura de lavanda pusa pe fata de perna sau intr-o candela de aromaterapie ori un saculet mic cu lavanda creeaza liniste psihica si ajuta somnul.
Pentru insomnii, nevroze si stari de stres, se tin picioarele timp de 30 de minute in apa calda si tinctura de lavanda. Cele mai bune rezultate se obtin facand bai cu lavanda, cu jumatate de ora inainte de culcare. Ce poate fi mai placut decat o baie intr-un superb miros? ziua cea grea parca este si uitata.
Lavanda este un sedativ unanim recunoscut, care face minuni in cazurile de nervozitate excesiva, nevralgii sau durere de dinti.
In ceea ce priveste revitalizarea organismului uman, ceaiul de lavanda stimuleaza sistemul nervos, reface echilibrul presiunii sangvine scazute si readuce zambetul pe buzele persoanelor ce nu mai gasesc soarele.
Asadar, va recomand cu drag sa mergeti la plafar si sa va procurati lavanda. Avantajele si beneficiile sunt suficiente, inca un cadou al naturii ce merita fructificat.
Adauga comentariu