Orice femeie isi doreste un par lung, stralucitor si matasos, insa pare imposibil de obtinut fara ajutorul produselor cosmetice si al uscatorului de par, ondulatorului sau placii. Aceste aparate reusesc insa sa deterioreze grav parul in scurt timp, facandu-l sa devina uscat, lipsit de vitalitate si sa cada. Este normal ca parul sa se deterioreze in timp, insa incarcarea lui cu produse cosmetice si tratamentele termice ii agraveaza mult starea. Nu este totusi cazul sa te stresezi si mai mult. Din fericire poti avea si parul sanatos pe care ti-l doresti si nici nu trebuie sa renunti la produsele pentru coafat. Tot ce trebuie sa faci este sa stii si sa folosesti cateva trucuri simple.
In primul rand, ca si pielea, parul are nevoie de hidratare. Chiar si pentru parul fin si lipsit de volum, samponul si balsamul hidratante sunt obligatorii. Desi se crede ca astfel de produse, pe baza de uleiuri, sunt recomandate doar pentru parul uscat si aspru, le poti folosi cu increde indiferent de tipul de par: nu iti vor face parul sa para gras, ci il vor hrani si il vor face mai moale, mai matasos si mai usor de coafat. Daca esti dependenta de spuma, ceara, gel, fixativ si alte produse de styling, atunci o samponare nu va reusi sa iti curete parul suficient de bine de toate aceste substante. Folosete deci un truc al stilistilor experimentati: inainte de a-ti spala parul, piaptana-l bine, apoi aplica sampon pe parul inca uscat si lasa-l sa actioneze intre cinci si zece minute inainte de a clati si de a trece la samponarea obisnuita. Repeta saptamanal acest procedeu si vei scapa de reziduurile care se acumuleaza in parul tau din cauza cosmeticelor.
Inca un sfat: nu folosi sampon in exces, pentru ca si acesta poate sa iti incarce parul. Incepe cu o cantitate de dimensiunea unei monede de 50 de bani si apoi mai adauga cate putin, daca ai parul lung, pana cand spuma este suficienta. Dupa ce se usuca parul tau arata ca o capita de fan? Atunci iti recomand un balsam fara clatire, intens hidratant, pe care sa-l poti folosi zilnic. Incepe aplicarea de la varfuri, care au cea mai mare nevoie, apoi mai aplica putin cate putin si pe lungimea suvitei, fara a face exces.
In ceea ce priveste utilizarea aparatelor pentru coafat, ai grija ca temperatura sa nu fie prea mare. Si pentru a limita efectele negative ale temepraturii, aplica inainte de coafare un produs care sa netezeasca cuticulele si sa hraneasca firul de par. Nu uita ca cel putin o data pe saptamana (sau dupa ce ai folosit aparatul de 3-4 ori) sa speli suprafetele metalice sau ceramice ale aparatelor de coafat, cu detergent de vase, pentru a indeparta resturile de cosmetice, care risca sa ajunga iar in parul tau si sa-l deterioreze.
Parul este stralucitor atunci cand cuticulele care formeaza stratul protector la suprafata firului sunt netede si reflecta lumina. Spalatul cu produse nepotrivite, cantitatile mari de cosmetice si temperaturile inalte la care il coafam, vopsitul, toate aceste tratamente agresive la care ne supunem podoaba capilara dauneaz acuticulelor, iar rezultatul este un par care arata ca o matura. Pentru a evita acest lucru, clateste-ti parul cu apa rece inainte de a iesi din dus, aplica un balsam/tratament intens hranitor pe parul uscat cu prosopul si incheie uscarea cu feonul cu un jet de aer rece.
In final, vestea nu prea buna este ca nu poti sari peste tuns. Cel putin o data la doua luni trebuie sa iti scurtezi varfurile despicate, altfel firul se despica tot mai tare pana se distruge pe toata lungimea. Pentru a evita aceasta situatie, tunde-ti varfurile chiar mai des, atunci cand observi ca sunt tocite vizibil.
foto Northfoto
Adauga comentariu