Papanasi fierti cu smantana
Toate vrem sa aratam bine insa sa si gustam ceva dulce. Va propun o reteta delicioasa si cu un numar de calorii care sa nu ne dea batai de cap. Aceasta reteta evita si folosirea uleiului, care stim cu totii ca de nociv este, mai ales incins.
Ne trebuie: 1,5 kg branza de vaca, 200 grame faina, 3 oua, 100 grame zahar si smantana. Branza se trece prin sita, se amesteca cu faina, zahar, oua si se framanta bine. Apoi se portioneaza papanasii, se tavalesc prin putina faina, li se da forma rotunda si se bat in palma. Se face o gaura in mijloc si se pun in apa clocotita, la fiert.
Deliciosii papanasi, fiert acoperiti pana se ridica la suprafata, dupa 5-10 minute de la fierbere, se scot din apa. Se servesc calzi cu smantana.
O reteta ce o recomand cu multa caldura fiind perfecta intr-o dupa-amiaza racoroasa alaturi de o limonada!
Relaxare si pofta sa aveti!:)
Sursa foto madimcm.wordpress.com
Adauga comentariu