Beauty quizz Frumusete

Mentine-ti pielea catifelata si stralucitoare in sezonul rece!

Uscarea accentuata a pielii exacerbata prin descumare si o marcata lipsa de elasticitate si stralucire sunt principalele simptome care anunta actiunea negativa a intemperiilor vremii in sezonul rece asupra tenului nostru. Fara niste masuri ferme de prevenire, aceste simptome vor persista si chiar se pot accentua, fiind de aceea util sa retinem cateva reguli de baza care sa ne ajute sa ne mentinem tenul catifelat si sanatos pe toata durata sezonului rece.

1. Hidratarea organismului cu apa plata din belsug nu este o regula de aur doar pentru sezonul cald ci este la fel de importanta si in miez de iarna cand pielea are la fel de multa nevoieMentine-ti pielea catifelata si stralucitoare in sezonul rece! de hidratare ca si in plina vara. Doar astfel, produsele cosmetice pentru hidratarea tenului si a pielii isi vor arata din plin eficienta, consumul zilnic de apa plata si alte lichide contribuind alaturi de cremele hidratante la mentinerea tenului vostru in cele mai bune conditii.

2. Aceleasi reguli pe care le aplicam vara pentru ingrijirea pielii sunt valabile si in sezonul rece, in aceasta perioada fiind de asemenea recomandat sa nu folosim la dus decat apa calda (nu fierbinte), sa nu apelam la produse de exfoliere sau sapunuri dure (corozive) si sa nu uitam sa ne hidratam corect pielea cu produse cosmetice de calitate la scurta vreme dupa ce iesim de sub dus. La baie, folositi cu predilectie sapunuri, geluri sau alte solutii de curatare care includ principii hidratante si substante utile pentru protejarea si invigorarea pielii precum glicerina, alantoina, zincul si anumite uleiuri vegetale, toate ingrediente foarte utile pentru ingrijirea corecta a pielii.

3. Umidificatoarele de interior sunt puternic recomandate pe toata perioada sezonului rece, astfel tenul vostru fiind protejat optim de uscaciune si ramanand la un grad bun de hidratare. Suplimentar, puteti apela si la servetele sau lotiuni speciale pentru curatarea si hidratarea tenului care sa fie folosite periodic atat acasa cat si la locul de munca. Atentie insa la selectarea acestor produse, existand oferte diferite in functie de tipul vostru de ten precum si in functie de posibilele afectiuni ale tenului de care suferiti.

4. Produsele cosmetice si/sau farmaceutice care includ factor optim de protectie solara sunt recomandate sa fie folosite frecvent in sezonul rece, si in aceasta perioada radiatiile periculoase actionand negativ asupra tenului si a pielii voastre. Nu uitati deci sa aplicati zilnic crema sau lotiunea voastra favorita pentru protectie solara chiar si daca afara sunt nori si credeti ca sunteti mai bine protejate astfel de radiatiile ultraviolete.

5. In ce priveste alegerea cremelor hidratante, este bine sa retineti faptul ca, pentru sezonul rece, aceste produse cosmetice includ un nivel de hidratare superior comparativ cu cele folosite in sezonul cald deoarece frigul si vantul care actioneaza pe timp de iarna usuca mult mai rapid pielea de unde si necesitatea folosirii de creme hidratante mai dense, special destinate sezonului rece.

6. Pentru a va mentine pielea si tenul stralucitoare, curate si catifelate, exfolierile periodice sunt absolut necesare, dar pentru aceasta va trebui sa folositi in sezonul rece exclusiv produse non-abrazive, care nu vor rani pielea voastra sensibilizata deja de factorii de mediu si care vor reusi sa stimuleze exfolierea pielii si a tenului fara a produce efecte secundare nedorite. Astfel de produse utile pentru exfoliere pe timp de iarna sunt cele pe baza de ulei de masline, avocado, migdale, palmier etc., toate recomandate pentru o exfoliere de calitate alaturi de lotiunile exfoliante special destinate tipului vostru aparte de ten/piele.

7. Intrucat veti dori sa ramaneti la fel de frumoase pe timp de iarna ca si in sezonul cald, veti apela cu siguranta frecvent la machiaj, iar daca tot doriti sa va machiati cu arta atunci nu uitati sa apelati in sezonul rece mai ales la produse de machiaj cu consistenta cremoasa care permit aplicarea unei baze de machiaj ideale pentru sezonul rece si care vor mentine tenul bine hidratat sub machiaj si de asemenea protejat de intemperiile vremii.

8. Nu in ultimul rand, apelati cu incredere si la cremele speciale pentru iluminarea tenului (multe dintre acestea venind si cu factor de protectie solara), astfel reusind sa obtineti garantat un look mai de succes si beneficiind in egala masura si de un plus de protectie contra radiatiilor solare.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu