Daca tot am enuntat ieri noua noastra rezolutie pe 2018, in care ne propunem sa vizitam intr-un an toti vecinii Romaniei, deci sa stam pe aproape de casa, este cazul sa incep sa povestesc si de prima excursie mare din acest an, care a fost cum nu se poate mai indepartata.
Anul acesta am renuntat la concediul anual de o saptamana la ski, apelind in schimb la mai multe weekenduri dedicate sporturilor de iarna, si am decis, ca, in premiera, sa mergem undeva cald la jumatatea lui februarie: sa vizitam pentru prima data Noua Zeelanda.
Am zburat pana la capatul lumii, in Noua Zeelanda, dar am avut la dispozitie doar o saptamana (in fapt 8 zile). Asa ca, desi am fi vrut sa vizitam ambele insule, a trebuit sa ne concentram doar pe una, si, cum gasisem un zbor bun catre Auckland (cu escala de 2 zile in Shanghai) insula de nord a fost cea care a castigat.
Desi implica peste 20h de ore efectiv de zbor, Noua Zeelanda e usor de ajuns birocratic vorbind, romanii neavind nevoie de viza. Singurul control care dureaza este insa in ceea ce priveste intrarea in tara cu fructe, legume, orice fel de plante si alte categorii de produce care le-ar putea pune in pericol flora si fauna locala. Dar si echipamentele de hike sau de activitati outdoor sunt supuse controlului amanuntit, neavind voie sa intri in tara cu pamant pe bocanci. Asa ca trebuie sa aloci acestor formalitati undeva chiar si pana la 2 ore.
Deoarece am aterizat in , unde am petrecut o noapte in cel mai romantic peisaj posibil. La intoarcere inapoi in Auckland am oprit si la Treaty grounds, locul unde capeteniile maori demult au semnat tratat cu englezii, pentru o portie de istorie si de cultura maori.
Inapoi in Auckland am urcat direct in avion, pentru un scurt zbor intern pana la Wellington, tocmai in sudul insulei de nord. Capitala Noii Zeelande s-a dovedit un oras cochet, cu casute mici si dragute de lemn care impanzesc dealurile orasului, si ne-am inceput plimbarea cu o vizita la Zealandia, un fost baraj si lac de acumulare intre dealuri, unde se doreste re-aducerea la viata a faunei si florei originale in Noua Zeelandia. Am continuat apoi cu o plimbare pe coasta, la Red Rocks, si apoi in centrul orasului pe faleza, si cu o…Citeste in continuare pe shopaholic.ro
Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro
Adauga comentariu