Cele 17 ouă supradimensionate pictate de personalități din România, printre care Horațiu Mălăele, Oana Pellea, Cristian Mungiu, Dan Perjovschi, Ivan Patzaichin, Maia Morgenstern, Alex Găvan, Marius Manole și Alexandru Tomescu, pentru teatrul Grivița 53 vor fi expuse, timp de două săptămâni, în Globalworth Tower. Expoziția poate fi vizitată, până pe 10 iunie, în lobby-ul clădirii de birouri din zona de nord a Bucureștiului (Barbu Văcărescu, nr. 201).
„Cultura stă la baza oricărei societăți și are un rol extrem de important în dezvoltarea atât a oamenilor, cât și a locurilor, doi dintre pilonii Globalworth Foundation. Grivița 53 este un proiect curajos, care va oferi un nou spațiu pentru manifestarea artei în București, și, mai mult, un loc pe care suntem invitați să-l construim împreună. Am decis să ne alăturăm și noi acestei inițiative, prin Globalworth Foundation, achiziționând una dintre operele de artă. Mai mult, până pe 10 iunie, găzduim în clădirea noastră Globalworth Tower cele 17 ouă realizate de personalități din România, unde vor putea fi admirate de miile de oameni care ne trec pragul zilnic”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing and Communication la Globalworth.
Proiectul face parte din campania de strângere de fonduri pentru „Grivița 53, Primul teatrul construit împreună”, inițiat de regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian. Personalităţile care au transformat ouăle cu înălţimea de 2 metri și diametrul de 1,65 metri în opere de artă sunt Alexandru Tomescu & Ana Munteanu, Gheorghe Fikl, Oana Pellea, Cristian Mungiu & Dalina Badescu, Dan Perjovschi & Band of Illustrators, Ivan Patzaichin & Marius Burhan, Alex Găvan & Adina Mastalier, Horațiu Mălăele & Cristi Farcas, Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Mihai Dobrovolschi & Vlad Fodor, Vasile Murivale, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu, Iuliana Vilsan, Francisc Chiuariu, Marius Manole, Fundația Renașterea & Alexandra Nechita, Valeria Răcilă von Groningen & Chris Simion – Mercurian.
„Grivița 53 este primul teatru construit împreună după 70 de ani, ultimul demers în acest sens a fost realizat de Liviu Ciulei în 1946. Eu am pus la vânzare casa bunicii mele și cu banii câștigați am achiziționat terenul. Pentru construcție am nevoie de implicarea voastră. Tot ce am făcut până astăzi în cariera mea, am făcut împreună, în echipă. Îmi doresc să construim mai mult decât un teatru, să construim un exemplu care să intre în istorie, să ne definească generația, să construim un spirit, o atitudine”, a adăugat Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.
Festivalul Ouălor se va transforma într-un eveniment caritabil anual, care își propune să susțină construcția de spații culturale și diverse acțiuni din zona industriilor creative. La finalul campaniei de anul acesta, Grivița 53 va anunța suma strânsă și planurile următoare în dezvoltarea proiectului.
Globalworth Foundation este o organizație neguvernamentală, înființată de compania Globalworth la finalul anului 2018, al cărei scop este să dezvolte și să susțină proiecte pe termen lung pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.
Adauga comentariu