Din punct de vedere medical, dar si cosmetic s-a stabilit de multa vreme faptul ca uleiurile extrase din plante si fructe sunt mult mai benefice pielii si tenului decat uleiurile create in laborator sau uleiurile pe baza de grasime animala, aceste uleiuri naturale neinterferand cu productia de sebum a organismului si neastupand porii pielii spre deosebire de alte produse cosmetice care pot avea si efecte secundare nedorite prin utilizarea lor pe termen lung.
Exista la ora actuala pe piata o plaja larga de uleiuri naturale extrase din plante, fructe si semintele acestora, care au un rol pozitiv pentru hidratarea, exfolierea si/sau rejuvenarea pielii si a tenului, unele dintre aceste uleiuri venind si cu alte bune proprietati precum protectia impotriva bacteriilor, ameliorarea acneei si a altor defecte ale tenului sau mentinerea pielii la un nivel superior de hidratare concomitent cu protejarea contra efectelor radiatiilor solare.
Din pacate, nu toate uleiurile naturale sunt potrivite pentru orice tip de ten, de aceea fiind recomandat sa se consulte atat prospectul produsului in sine cat si un specialist mai inainte de a se incepe un tratament de durata cu un astfel de produs naturist. Unele asemenea uleiuri de uz cosmetic sunt mai bine tolerate, de exemplu, de tenul imbatranit si dezhidratat pe cand altele se adreseaza preponderent tenului tanar care, nu in putine situatii, sufera de anumite afectiuni precum acneea, excesul de sebum si alte afectiuni ale pielii/tenului specifice pentru tinere si adolescente.
1. Uleiul de avocado, de exemplu, este ideal pentru stimularea aportului de colagen in tesuturile pielii, hidratarea tenului si stimularea elasticitatii pielii si este de regula recomandat femeilor trecute de prima tinerete care au nevoie de un surplus de lipide si alte substante benefice care sa compenseze absenta unor compusi absolut necesari sanatatii tenului si care sa contribuie la o hidratare "in forta" a pielii si a tenului.
2. Un alt ulei natural foarte cunoscut romancelor este si uleiul de jojoba, si in acest caz tenul imbatranit fiind cel care are cel mai mult de castigat prin aplicarea constanta de ulei de jojoba cu rol in rejuvenarea si buna hidratare a tenului si a pielii in general. Un adevarat medic al naturii, uleiul de jojoba poate vindeca si probleme de tipul petelor de piele, a pielii crapate sau alte probleme care apar odata cu inaintarea in varsta.
3. Uleiul de masline, desi nu atat de larg promovat ca produs cosmetic, este un remediu excelent pentru hidratarea pielii, putand fi introdus in apa de baie (cateva linguri) ori aplicat cu jumatate de ora inainte de a se face un dus pentru tratarea si hidratarea pielii uscate, folosit ca produs de intinerire pentru piele sau chiar si ca produs natural pentru prevenirea radiatiilor solare. Este un ulei compatibil cu mai toate tipurile de ten si nu are in general restrictii la utilizarea sa. A nu se uita faptul ca uleiul de masline este mai eficient daca se incalzeste usor inainte de aplicarea sa pe piele.
4. Uleiul de argan este alegerea ideala pentru femeile tinere care au probleme ale tenului si pielii sau care isi doresc doar sa obtina un ten mai luminos si o piele mai catifelata si poate fi folosit atat ca agent hidratant cat si ca produs reparator pentru diverse probleme ale tenului si pielii.
5. Uleiul de migdale dulci este de folos pentru tenul normal ca produs hidratant de exceptie, dar poate fi folosit si in tratamentele de rejuvanare a tenului imbatranit precum si pentru vindecarea pielii sensibile, a cicatricelor, vergeturilor si a altor defecte ale pielii. Uleiul de migdale dulci poate de asemenea oferi si o buna protectie contra radiatiilor solare.
6. Uleiul din seminte de struguri este un bun elixir pentru toate tipurile de ten si chiar dermatologii il recomanda pentru ingrijirea pielii si a tenului. Are bune proprietati antixidante si previne imbatranirea si uzura tenului, este un bun produs antialergic si antiacneic, hidrateaza pielea la superlativ si protejeaza multumitor tenul si pielea de radiatiile solare.
7. Uleiul din seminte de susan este un alt produs naturist recomandat tuturor tipurilor de ten incluzand in formula sa o serie de compusi de exceptie care ajuta simultan la hidratarea pielii, rejuvenarea tenului, protejarea pielii de stres si factorii poluanti precum si o buna protectie contra radiatiilor solare.
8. Uleiul din arborele de ceai este adresat preponderent adolescentelor si tinerelor care sufera de acnee sau alte afectiuni ale tenului cauzate de bacterii si poate fi folosit cu succes pentru tratarea acestor afectiuni conform prospectului care insoteste produsul sau sub indrumarea unui specialist care il poate prescrie ca atare sau il poate amesteca cu o crema speciala ori ale formule mai eficiente pentru vindecarea si prevenirea diverselor afectiuni ale tenului care apar la femeile de varsta tanara.
9. Uleiul din arborele de shea (untul de shea) este si acesta recomandat de regula pentru mai toate tipurile de ten, fiind un excelent produs hidratant pentru tinere si avand si un bun rol in rejuvenarea tenului imbatranit gratie antioxidantilor prezenti in compozitia sa care regenereaza tesuturile, stimuleaza productia de colagen si protejeaza pielea de inflamatii, poluanti diversi sau radiatiile solare.
10. Uleiul de cocos este absorbit rapid in tesuturile pielii si este de aceea recomandat pentru toate tipurile de ten in mod special ca agent de hidratare a pielii si tenului cat si ca produs de improspatare si intinerire a tenului obosit. Uleiul de cocos se poate aplica dupa ce a fost usor incalzit pe pielea calda, dupa dus, sau poate fi folosit ca masca de ten pe timp de noapte ori ca produs natural de hidratare a buzelor uscate.
Alaturi de uleiurile naturiste enumerate anterior, pe piata exista o oferta mult mai larga de uleiuri de uz cosmetic, fiecare adresat unui anume tip de ten si raspunzand anumitor probleme ale tenului sau pielii, fiind de aceea recomandat sa faceti o munca atenta de cercetare si sa discutati si cu medicul pentru a va decide apoi pentru o selectie optima de uleiuri naturale special adresate pielii si tenului vostru si care sa poate fi aplicate pe durate lungi de vreme fara efecte secundare nedorite.
Adauga comentariu