Folosit intr-un mod de-a dreptul abuziv ca ambalaj in industria alimentara, plasticul a facut probabil de-a lungul anilor mult mai mult rau pentru sanatatea generala a populatiei decat chiar consumul excesiv de alcool sau de tutun, dar studiile stiintifice care sa confirme aceasta teorie sunt deocamdata relativ putine si oricum complet nebagate in seama de catre producatorii majori din industria alimentara.
Plasticul, in diversele sale formule, este un material flexibil, usor, dar si destul de puternic si rezistent la actiunea multor factori externi. Aceste proprietati ale sale l-au facut deosebit de atragator pentru intreprinzatorii din industria alimentara, care nu au intarziat sa speculeze asemenea avantaje, ajungandu-se in prezent sa fie aproape imposibil sa iti procuri un produs alimentar oarecare fara a nimeri si peste omniprezentul ambalaj din plastic.
Nu doar ca plasticul isi poate modifica proprietatile fizice si cele chimice in conditii de temperatura si de mediu schimbatoare, dar plasticul prin natura sa nu este deloc un ambalaj prietenos fara de mediul inconjurator si este de ajuns sa ne deplasam intr-o excursie scurta la munte sau la mare pentru a ne ingrozi de cantitatile uriase de ambalaje din plastic aruncate complet la intamplare peste tot, atat in apa cat si direct pe spatiile verzi sau la marginea padurilor.
Se stie ca oamenii sau animalele care au prostul obicei de a rontai plastic, inclusiv din cel folosit ca ambalaj alimentar, risca serios sa se imbolnaveasca de cancer, dar foa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu