Retete dietetice Sanatate

Peste pane, simplu si sanatos

DISABLE_WORD_ADS=1;

Peste paneSe
tot vorbeste despre cât este de sanatos sa manânci
peste asa ca m-am gândit sa îti prezint un
mod foarte simplu prin care sa obtii un preparat delicios
folosind acest aliment.

Ai nevoie de file de merlucius sau macrou, faina de grau,
oua, sare, piper, apa minerala.

Cantitatile le alegi tu în functie de cât
de multe portii doresti sa prepari. Foloseste file congelat
pe care nu va fi nevoie decât sa îl speli
bine si sa îl sarezi înainte de a-l prepara.

Din faina, oua, sare, piper si apa minerala vei prepara
o compozitie groasa ca o smântâna, asemanatoare
aluatului de clatite. Sfatul meu pentru a nu obtine cocoloase
este sa bati mai întâi bine ouale apoi sa
adaugi faina pâna când obtii o coca groasa
si apoi treptat sa subtiezi totul cu apa minerala. Amesteca
fie cu mixerul fie cu o furculita cu dinti mari.

Pune în tigaie putin ulei (cât sa acoperi
toata suprafata) si încinge-l bine. Când uleiul
sfârâie treci bucatile de peste prin compozitia
prezentata anterior si le asezi în tigaie. Da focul
mic si prajeste bine „snitelele” întorcându-le
pe ambele parti pâna când devin aurii. Se
poate servi cu orez fiert si neaparat cu o bucata generoasa
de lamâie. Pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu