Diete Sanatate

Lupta cu batranetea prin adoptarea unei diete optime!

Lupta cu batranetea prin adoptarea unei diete optime!
Alimentatia corecta, este foarte adevarat, ne poate ajuta nu doar sa aratam mai tineri, dar stimuleaza in egala masura si multiplele procese din organism responsabile cu intretinerea si prevenirea efectelor imbatranirii. Stilul sedentar de viata si medicatia excesiva agraveaza insa simptomele inaintarii in varsta, imbatranindu-ne prematur si accelerand degradarea continua a organismului nostru.

O dieta care sa promoveze valori normale ale tensiunii arteriale, de exemplu, va fi si una benefica pentru prevenirea imbatranirii deoarece astfel se elimina din start doi dintre factorii majori de risc pentru degradarea organismului, respectiv surplusul de greutate si grasimile din alimentatie. Coroborata cu masuri alimentare menite sa stimuleze si activitatea la nivel cerebral precum si detoxifierile periodice ale organismului, o asemenea dieta se poate dovedi foarte benefica atat pentru modul in care ne prezentam cat si pentru nivelul nostru general de sanatate.

Dintre regulile alimentare de urmat atunci cand simtim ca timpul incepe sa lase urme in organismul nostru, cele mai demne de amintit sunt si urmatoarele:

– Introducerea de calorii provenite din alimente naturale si neprocesate si nu calorii seci provenite din produse rafinate precum painea alba, zaharul si altele similare;

– Reducerea la minimum a consumului de grasimi, sare si zahar la dieta;

– Optarea constanta pentru legume, fructe si cereale integrale;

– Promovarea diversitatii alimentare pentru obtinerea maximului de nutrimente;

– Supraveg…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu