Diete Sanatate

5 trucuri pentru a evita „bagajul suplimentar” din vacanta de sarbatori

5 trucuri pentru a evita „bagajul suplimentar”  din vacanta de sarbatori
Se stie ca în perioada sarbatorilor avem tendinta sa ne îngrasam, cedând în fata tuturor bunatatilor care se prepara special pentru aceasta perioada. Iar daca ne hotarâm sa plecam în vacanta, pornim la drum cu gândul ca macar scapam de ispita, pentru ca nu vom mai petrece atâta timp în bucatarie gustând din diferite preparate.

În realitate, însa, ficare escala în aeroport si orice excursie cu masina în vacanta poate constitui o capcana pentru înfruptarea cu lacomie din diferite alimente nu tocmai sanatoase.

Calatoriile reprezinta, în general, o întrerupere a programului si stilului de viata cu care ne-am obisnuit, inclusiv obieciurile de mâncare sunt afectate putând duce la câstigarea unui „bagaj suplimentar” nedorit.
De aceea, este foarte bine ca, indiferent de locul în care mergi de sarbatori sau calea de a ajunge acolo, sa fii pregatit pentru orice – de la întârzieri de zbor la un mini-bar ticsit cu de toate în camera de hotel – pentru a fi mai usor sa nu cedezi tentatiilor.

Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education în cadrul Herbalife Ltd. si membru în „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), prezinta 5 trucuri pentru a evita „bagajul suplimentar” în vacanta de sarbatori.

• Atentie la excursiile cu masina – Renunta la opririle la benzinarii sau fast-fooduri de pe marginea drumului pentru o masa rapida. Mai bine îti faci pregatesti de acasa o gustare sanatoasa pentru drum. Si, cel mai important, nu pleca de acasa fara sa manânci. „Sa pleci în excursie fara o masa sanatoasa înainte e la fel de periculos ca atunci când mergi la cumparaturi cu stomacul gol. Daca te grabesti, poti lua cu tine un shake sau un baton proteic pentru a …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Iosub Alin

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu