Dragoste si Sex Relatii

E ok sa ramai prietena cu fostul iubit?

E ok sa ramai prietena cu fostul iubit?

Eu sunt de parere ca relatiile incheiate trebuie sa ramana in trecut. E normal sa lasi loc de "Buna ziua" ca sa ai de la cine sa ceri ajutorul, insa numai daca este ultima solutie posibila.
 Fostele relatii sunt ca obiectele din magazinul de antichitati. Iti place ca au o istorie, sunt frumoase si le apreciezi, iti place sa le admiri, dar nu ai dori neaparat sa le duci acasa.
O fosta relatie mereu iti va aminti de trecut si te va tine ancorata acolo, lucru din cauza caruia nu ai cum sa mergi mai departe. E ca si cum ai fi obligata sa folosesti o carja, desi tu poti merge perfect.
Fostele relatii te ajuta sa cresti, sa inveti, sa te cunosti pe tine insati mai bine, sa te maturizezi. De aceea se numesc "foste".
 
Este el:
Da, aveti prieteni comuni, aveti amintiri comune; te cunoaste, poate, mai bine decat oricine altcineva. Aceste lucruri sunt confortabile. E mai usor, mai lejer sa te sfatuiesti cu el, pentru ca iti vede adevarata fata.
Alaturi de el te simti in siguranta, te simti ca acasa, esti parca mai curajoasa. Ai impresia ca doar el te poate intelege cu adevarat.
 
Nu confunda un fost iubit cu un terapeut. Fostele relatii trebuie ingropate. Este spre binele tau. Nu poti sa inveti sa inoti daca cineva te tot ajuta sa te mentii la suprafata.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu