Moda Tendinte

Trend alert: Salopeta sau jumpsuit


Se pare ca tinuta în voga a verii 2009 este salopeta jumpsuit. Un soi de bluza si pantalon într-un singur articol vestimentar, un gen de 2 în 1 al garderobei. Într-o varietate foarte generoasa de forme, dimensiuni, culori, texturi, jumpsuit-ul a cucerit deja lumea mondena si nu numai, printre vedetele fan al acestui tip de imbracaminte numarandu-se Linsay Lohan (foto) sau etern fashionista Kate Moss.

Trebuie sa recunosc, am vazut unele modele care mi-au placut. De exemplu sunt unele foarte elegante, tip costum sobru care, purtate cu o curea frumoasa în talie sunt chiar feminine. Sau acele variante cu pantalon scurt, sunt geniale pentru plimbarea de seara, mers la piata sau la plaja.

Dar am vazut si altele, mulate, sau gen pijama de spital, sau cu imprimeu animal, care arata de la ieftin pâna la grotesc. Dar, desigur gusturile nu se discuta (desi se pot educa) si se pare ca moda jumpsuit a fost astfel conceputa pentru a gasi adepte peste tot.

Stilistii spun ca aceasta salopeta nu trebuie sa lipseasca din garderoba noastra pentru vara acestui an. Ei bine, în cazul acesta trebuie sa îmi achizitionez si eu una? Vine cineva pe la casele noastre si daca nu avem un asemenea articol în dulap luam amenda sau ceva?

Ma gândesc la utilitate. Cât de comod poate fi sa te descotorosesti de o asemenea tinuta când ai o nevoie fiziologica urgenta? Sau cât de usor este de calcat (în special acea varianta office) si cât timp îti ia sa o pregatesti, sa o îmbraci, cum stai sa nu o sifonezi. Desigur ca pentru aceste din urma probleme trebuie sa existe articole de calitate, cu materiale speciale.

Repet, nu îmi displac în totalitate, ci pe alocuri, în functie de model, cu toate acestea nu e un articol vestimentar pe care sa mi-l doresc neaparat, poate tocmai din ideea ca toata lumea îl poarta deja. Tu ce parere ai?

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu