Lifestyle Trucuri culinare

Vinuri ecologice


Vin
Savoarea unui vin de calitate iti atinge papilele gustative
ca mierea ce innebuneste un urs care este in stare sa suporte
sute de intepaturi din partea albinelor doar pentru a gusta
o fractiune de secunda din acest elixir.

Ce inseamna vin ecologic?

– pamantul in care a fost plantata vita-de-vie din care
va fi produs vinul nu a fost tratat cu substante sau ingrasaminte
chimice;
– viile nu sunt stropite cu insecticide sau cu fungicide;
– spatiul ales pentru cultivarea strugurilor nu trebuie
sa se afla in zone apropiate de vreo sursa de poluare;
– majoritatea tehnologiilor folosite pentru obtinerea
vinului trebuie sa fie cat mai naturale.

Obstacolele financiare

Desi cu totii suntem constienti ca orice produs obtinut
pe cale naturala este mult mai sanatos si are o calitate
mult mai mare, foarte putini respectam insa acest lucru.
Nici piata vinurilor nu este una diferita, in primul rand
deoarece obtinerea unor astfel de produse fara interventii
chimice, fara substante ce le prelungesc viata, inseamna
mai multa munca, pe bani mai multi, rezultand un cost
al vinul mult mai ridicat.

In plus, vita-de-vie este atacata din toate partile de
factori climatici ca inghetul, seceta etc. Pe langa acestea
se adauga si insectele ca paianjenii albi care mananca
frunza de vie etc., sunt obstacole ce fac ca putini dintre
agricultori sa opteze pentru o varianta strict ecologica.

In ultimul timp insa cu totii realizam ca atunci cand
vorbim de vinuri vrem un vin bun, de calitate si plin
de savoare si nu de chimicale deoarece il servim pentru
a ne imbogati masa, nu pentru a ne potoli setea, pentru
asta exista apa de la robinet. Cu pasi mici insa si pe
piata romaneasca se vad schimbari, tot mai multi producatori
de vinuri aleg sa investeasca mai mult pentru obtinerea
unui vin de calitate, punand accent pe tehnologii naturale.

Rusu Raluca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu