Pentru ca a venit vara va propunem 2 retete de salate
delicoase, usoare, perfecte pentru un mic snack la malul
marii, intre 2 reprize de plaja si balaceala.
Ambele salate au la baza rucola (sau, dupa gust, salata
verde), o leguma bogata in fibre, si delicoasa in combinatie
cu diferite soiuri de branzeturi italienesti.
Salata cu rucola si parmezan
Ingrediente
– rucola sau 1 salata verde
– 1 bucata intreaga de parmezan
– 100g gorgonzola
– ulei de masline
Mod de preparare
Se clateste bine salata (sau rucola) si se taie in bucati
mici. Parmezanul se taie in felii foarte subtiri. Se amesteca.
Se adauga ulei de masline si sare/piper dupa gust.
Salata cu rucola, gorgonzola si nuci
Ingrediente
– rucola sau 1 salata verde
– gorgonzola
– 100g nuci
– 1/2 lamaie
Mod de preparare
Se clateste bine salata (sau rucola) si se taie in bucati.
Gorgonzola se da prin razatoare, pentru a se obtine bucati
de aproximativ 2cm lungime. Nucile se presara intregi pe
deasupra.
Se aromeaza cu suc de lamaie stors. |
Adauga comentariu