Lifestyle Trucuri culinare

Salata Caesar, rapida si gustoasa


Salata Caesar
Salata Caesar este usor de realizat, rapida si
gustoasa numai potrivita atunci cand apar musafiri ce
apar pe neasteptate. Este si una dintre cele mai apreciate
salate, mai ales servita ca un aperitiv. Aceasta nu este
singura reteta pentru salata Caesar, exista numeroase
modalitati de amestecare a ingredientelor, iar chiar tu
iti poti stabili propria varianta.

Ingredientele pentru salata Caesar
– 4 frunze de salata
– varza alba si rosie
– 3 catei de usturoi
– 3 rosii
– maioneza
– 2 rosii
– 4 fasii de piept de pui
– sare si piper dupa gust
– 3 linguri de ulei

Mod de preparare al salatii Caesar
Se pun cele 4 frunze de salata la baza farfuriei; intr-un
bol separat se taie varza rosie/alba marunt, rosiile in
felii subtiri, si se maruntesc cateii de usturoi, dupa
care se pun toate intr-un bol, se amesteca adaugandu-se
treptat, uleiul, sare si piperul dupa gust.

Se iau patru fasii de piept de pui, ce sunt taiate de
alungul si nu foarte groase, se rumenesc, la o temperatura
constanta cat sa prinda o crusta aurie, dupa care se aseaza
cate o fasie pe cate o frunza de salata; deasupra acestora
se pune compozitia din bol, iar pe deasupra se pune sos
de maioneza in cantitati moderate.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu