Lifestyle Trucuri culinare

Robotul de facut paine


Robot de facut paine
Framanta, dospeste si coace, pregatind aluaturi
pentru: paste, pizza, prajituri, paine si totul de unul
singur….

Daca te-ai saturat sa cumperi
paine plina de aditivi, care nu este prea bine facuta,
nu are gustul pe care ti-l doresti sau esti pur si simplu
nemultumita de painea din comert si ai vrea sa-ti faci
propria paine in bucataria personala fara ca in urma ta
sa lasi nici un dezastru atunci incearca robotul de facut
paine.

Primul pas este sa te incarci cu rabdare pentru ca orice
ustensila noua iti va oferi la inceput cateva dureri de
cap pana ce vei invata bine cum se utilizeaza.

Este important insa sa nu descurajezi deoarece asa vei
putea in scurt timp sa iti faci propria ta paine din faina
intermediara sau alba, iar in functie de gust poti adauga
seminte de susan, floarea-soarelui sau mei.

Daca preferi totusi varianta traditionala, atunci poti
lasa ca robotul sa framante coca, o lasi apoi sa creasca
dupa care o scoti, o pui in tava si o introduci in cuptor.

Robotul poate pregati painea in 3 ore sau intr-o ora
in functie de cantitatile pe care le planifici; vi se
pune la dispozitie un pachet cu retete cand cumparati
masina insa dupa ce te obisnuiesti cu ea poti sa faci
toate combinatiile de ingrediente care iti trec prin cap.
Totodata are un semnal acustic care te anunta atunci cand
vrei sa adaugi ingrediente precum alunele sau fructele
asta ca sa nu intervenim in procesul de dospire.

Avantaje:
– usor de utilizat;
– economisesti timp;
– poti coace paine, cozonaci sau orice alt tip de aluat
fie pentru fursecuri sau pandispanuri;
– mirosul de paine proaspata scoasa din cuptor este extraordinar;
– il folosesti doar cand ai timp, cand ai dispozitia necesara
sau chiar in momentele in care ai musafiri si ai vrea
sa ii impresionezi cu o paine facuta in casa.

Dezavantaje:
– painea nu are un aspect extrem de placut ca cele din
comert (insa este foarte gustoasa).
– exista posibilitatea sfaramarii painii doar dupa o zi.
Uneori ingredientele pe care le adaugam nu sunt puse in
cantitatile potrivite si de aceea painea se imprastie
in mii de firimituri.

Daca te confrunti cu o astfel de situatie atunci mai
jos vei intalni cateva solutii:
1. adauga in compozitie doua linguri de amidon;
2. folositi ulei de masline ca ingredient;
3. dupa ce painea este servita si deja jumatate din ea
s-a consumat, atunci inveleste painea ramasa intr-o folie
de plastic foarte bine astfel ca aerul sa nu poata intra.

In cazul in care te bate gandul sa cumperi robotul de
paine atunci iti punem la dispozitie o reteta standard
pentru a-i face inaugurarea asa cum se cuvine:

1 cupa apa
2 1/2 linguri ulei
2 1/2 linguri lapte praf
1 lingura zahar
2 linguri sare
3 cupe faina
1/5 drojdie uscata

Din aceste ingrediente vei obtine 600g de paine. Fii
propriul tau brutar in propria ta bucatarie.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu