Lifestyle Muzica si vedete

Muzicieni faimosi, dar si actori de mare succes

Muzicieni faimosi, dar si actori de mare succesUnii artisti sunt pur si simplu nascuti pentru scena, acesta este adevarul, iar prestatia lor de exceptie nu se opreste doar la domeniul unde isi fac debutul ca profesionisti ci ei isi doresc mai mult de fiecare data si se indreapta catre alte orizonturi artistice unde pot avea o sansa suplimentara de afirmare.

Will Smith, de exemplu, s-a lansat ca muzician de succes, dar este in prezent consacrat mai degraba ca actor de prima marime a Hollywood-ului. In cazul sau muzica si filmul nu au putut sa coexiste, el renuntand aproape complet la prima sa dragoste. La fel stau lucrurile si in cazul lui Johnn Depp, de asemenea muzician, dar mai ales actor de prima mana.

Spre deosebire de cele doua celebritati amintite anterior, alti artisti insa au reusit sa creeze un mariaj fericit intre muzica si arta cinematografica, facand roluri memorabile pe ecran, dar sustinand si concerte live, de mare succes la public. Cher este un astfel de caz fericit, ea castigand un Oscar pentru rolul Loretta Castorini din filmul Moonstruck, dar si un premiu Emmy pentru prestatia sa muzicala.

David Bowie este deja celebru pentru rolurile sale cinematografice din The Prestige, Just a Gigolo sau The Man Who Fell to Earth, dar si pentru incredibila sa cariera muzicala. Mult mai tanar, dar nu si mai putin lipsit de ambitie, Justin Timberlake se prea poate sa ii calce pe urme, el avand deocamdata o aparitie de zile mari in filmul Alpha Dog, unde interpreteaza rolul Frankie Ballenbacher, si dorindu-si foarte mult sa faca o cariera serioasa in industria de cinema.

Alti muzicieni celebri, care au demonstrat ca pot fi si actori de succes sunt si Eminem (8 Mile), Elvis Presley (G.I. Blues, Blue Hawaii), Tim McGraw (Friday Night Lights), Ice Cube (Boyz n the Hood, Three Kings), Whitney Houston (The Bodyguard) si multi, multi altii.

Cu totii au reusit sa isi joace rolurile cu mare maiestrie artistica ceea ce ne face sa credem ca exista o legatura mult mai stransa intre scena muzicala si cinematografie decat s-ar spune la prima vedere, iar artistii simt acest lucru si isi iau foarte in serios treaba, apeland e drept la modalitati diferite de exprimare, dar reusind cu toate acestea sa nu se faca deloc de rusine.

Nu va mai trece mult si vom avea surpriza de a ne redescoperi idolii preferati ca pe niste adevarate spirite renascentiste, implicati in mod egal in muzica, film, pictura sau coreografie. Interdisciplinaritatea nu este doar o simpla teorie, dar e nevoie cu siguranta de multa munca si pasiune pentru a reusi sa te afirmi in multiple domenii artistice si inca sa mai ai si succes.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu