Lifestyle Muzica si vedete

Maia Morgenstern este prima actrita din Romania onorata cu o stea pe Aleea Celebritatilor

Maia Morgenstern este prima actrita din Romania onorata cu o stea pe Aleea CelebritatilorAlaturi de titani ai teatrului si cinematografiei din Romania, precum Radu Beligan, Amza Pellea, Victor Rebengiuc sau Florin Piersic, organizatorii ineditului eveniment "Aleea Celebritatilor" au decis ca e timpul sa onoreze anul acesta si o figura artistica feminina, iar cinstea i-a revenit actritei Maia Morgenstern care va fi astfel prima femeie care sa primeasca o stea in Piata Timpului din Bucuresti, acolo unde este amplasata versiunea autohtona a binecunoscutului Walk of Fame Boulevard de peste ocean.

Consacrata exclusiv "valorilor artistice ale filmului si teatrului romanesti", Aleea Celebritatilor se afla situata inspirat in imediata apropiere a centrului istoric a Capitalei si este rezultatul unui proiect comun initiat de Teatrul Metropolis, cosmopolitul magazin Cocor si reprezentantii Municipiului Bucuresti. In presa romaneasca se foloseste impropriu si termenul de "Bulevard al Celebritatilor", dar nu este nicidecum vorba despre ditamai stradoiul ci doar de o alee frumos amenajata unde vedete precum cele deja amintite sunt imortalizate dupa modelul practicat si la Hollywood.

Incantata cu siguranta de onoarea care i s-a facut, actrita Maia Morgenstern isi merita cu prisosinta locul pe Aleea Celebritatilor, fiind de asteptat ca si multe alte actrite de marca ale noastre sa i se alature pe acest "podium" inedit de recunoastere a valorii in plan artistic. Bucurandu-se si de o buna recunoastere in plan international, organizatorii au fost inspirati in alegerea lor, Maia Morgenstern fiind probabil la ora actuala cea mai cunoscuta actrita  a noastra peste hotare.

Nascuta in anul 1962, in Capitala, Maia Morgenstern a urmat Academia de Teatru si Film din Bucuresti si a avut sansa de a activa imediat dupa absolvire la pitorescul Teatru al Tineretului din Piatra Neamt, rampa de lansare pentru multi alti actori de prima mana in timpul regimului comunist, dar si multi ani dupa aceea. Dupa un scurt popas la Teatrului Evreiesc de Stat, actrita se va alatura definitiv trupei de actori ai Teatrul National Bucuresti, locul unde a cunoscut multe succese de marca si consacrarea sa definitiva ca artist de prima mana pentru arta interpretativa.

In cinematografie, Maia Morgenstern si-a facut debutul la fel ca si in teatru in roluri initial mici, dar bine lucrate precum cele din "Prea cald pentru luna mai" (1983) sau "Secretul lui Bachus" (1984), urmate asa cum era de asteptat de roluri din ce in ce mai complexe precum cele interpretate in "Balanta" (1992), "Cel mai iubit dintre pamanteni" (1993) sau, mai recent, super-productia internationala "The Passion of the Christ" (2004).

Desi unii critici afirma ca actrita si-ar fi facut debutul real in 1992, prin rolul din filmul "Balanta", trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa recunoastem faptul ca Maia Morgenstern si-a cladit cariera cinematografica piatra cu piatra, la fel ca si pe cea din teatru, ajungand un nume mare in prezent tocmai pentru ca nu s-a temut altadata sa fie doar o anonima, usor de remarcat insa pentru cunoscatori prin jocul sau actoricesc de exceptie.

Numele de familie al actritei a facut multe furori la un moment dat, insusi Mel Gibson, cu care a colaborat la productia "The Passion of the Christ", fiind atras de acest nume (Morgenstern – Morning Star – Luceafarul de zi) si distribuind-o aproape profetic in filmul sau foarte controversat, dar si cu mare priza la public. Profetic sau nu, Maia Morgenstern s-a achitat cu brio si de acest rol, propunandu-ne tuturor o alta imagine a Fecioarei Maria, mai putin romantica, dar probabil si mai aproape de realitate, reusind astfel sa raspunda pretentiilor regizorului care a vrut sa ne "biciuiasca" putin simturile adormite, aratandu-ne cum trebuie sa fie stat lucrurile cu adevarat la momentul rastignirii Mantuitorului lumii.

Solicitata in prezent sa participe la multiple proiecte de teatru, de film sau de televiziune, Maia Morgenstern nu isi mai vede probabil capul de atata treaba, dar gaseste totusi timp suficient si pentru viata sa de familie si chiar pentru scurte aparitii in cadrul unor evenimente cu caracter social sau umanitar. Este casatorita, are pana in prezent 3 copii si isi traieste viata pe baza acelorasi principii care i-au fost de folos si in bogata sa cariera artistica: respect, multa munca si disciplina de fier. Sa o felicitam pentru distinctia acordata de catre organizatorii evenimentului "Aleea Celebritatilor" si sa ii dorim si pe mai tarziu succese maxime in plan personal si artistic.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu