Lifestyle Trucuri culinare

Gatitul are si aplicatii utile in gospodarie

Gatitul are si aplicatii utile in gospodarie
– Covoarele pot fi curatate impecabil daca in prealabil se presara suprafata lor cu frunze de ceai umede, se infasoara apoi covorul si se lasa o bucata de vreme astfel, dupa care se poate trece la curatarea propriu-zisa a covorului;

– Ramele poleite ale tablourilor sau fotografiilor pot fi readuse la starea lor initiala daca se periaza cu o perie fina si putin albus de ou, astfel indepartand praful si murdaria. In continuare se poate folosi apa in care s-au fiert doua, trei cepe pentru a aduce metalul la stralucirea sa de altadata;

– Abajururile, bolurile sau recipientele din sticla se curata prin fierbere usoara intr-un recipient larg cu apa rece si o lingura generoasa de sare de bucatarie. La final se lasa sa se raceasca cu incetul si nu se plaseaza imediat sub apa rece sau la aer rece;

– Petele de fructe sau cele de ceai se curata foarte rapid cu apa fiarta, care se toarna peste pata cu pricina, frecandu-se usor materialul. Daca nu iese imediat, atunci se poate apela la o lingura de inox cu care sa se frece pata pana ce va disparea;

– Hainele colorate care tind sa elibereze vopseaua la spalat trebuie mai intai lasate la inmuiat penru un sfert de ora intr-un lighean cu apa rece si una sau doua linguri de sare. Dupa aceasta se pot spala normal, eliberand mult mai putina vopsea ca inainte;

– Mucegaiul de pe haine…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu