Educatie Lifestyle

Festivalul International al artelor spectacolului muzical „Viata e frumoasa!” Editia a VI-a

Festivalul  International  al artelor  spectacolului  muzical „Viata e frumoasa!”  Editia a VI-aAflată pentru prima oară în Romania, cântăreaţa de flamenco Concha Buika  va deschide Festivalul „Viaţa e frumoasă!”,  la Opera Naţională Bucureşti
 
Unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, organizat de Teatrul de Operetă si Musical „Ion Dacian” revine în 2013 cu cea de-a VI-a ediţie, ce va avea loc între 7 şi 17 noiembrie.
 
Opera Naţională Bucureşti va găzdui pe parcursul festivalului numeroase spectacole de operetă şi musical, concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, evenimente conexe (lansări de carte, expoziţii).
 
Joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta în deschiderea Festivalului, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, pe cântăreaţa Concha Buika,cunoscută pentru timbrul vocal unic, ce combină ritmurile flamenco tradiţionale cu jazz, blues sau soul. Deţinătoare a două premii Latin Grammy, Concha Buika vine pentru prima oară în Romania, cu ocazia Festivalului „Viaţa e frumoasă!”. Printre invitații străini ai acestei ediţii care concertează la Operă se mai numără şi soprana de origine elenă Sonia Theodoridou.
 
Concertele susţinute de invitaţii români ai Festivalului pe scena Operei sunt dedicate, anul acesta, unor genuri deosebit de îndrăgite – operetă şi musical, spectatorii având ocazia de a întâlni nume de referinţă ale muzicii de gen din România. Printre invitaţi se numărăs oprana Mioara Manea-Arvunescu, a cărei activitate solistică este celebrată într-un concert aniversar, soprana Alexandra Coman, care îl are ca invitat pe tenorul spaniol Enrique Ferrer, şi tenorul Alfredo Pascu, căruia i se vor alătura artiste din Rusia şi Ungaria.
 
Publicul va putea urmări de asemenea pe scena Operei spectacole precum Carmen”, coreo-dramă a Teatrului Muzical și Dramatic de Stat din Georgia, „Contele de Luxemburg”, operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg-Rusia, baletul „Baiadera” al Operei Naționale București sau „Nuntă însângerată”, adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania. Programul include și o serie de producţii recente sau inedite, printre care spectacolul „Mozart Steps”, care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, sau spectacolul „O poveste japoneză”, o premieră la nivel național, aceasta fiind prima montare în România a unui text conceput special pentru a fi jucat în cultura originară, cea niponă, în stilul kabuki.
 
De asemenea,invitati pentru a treia oară în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă!”, Thomas Richards si Mario Biagini propun publicului două reprezentaţii ale spectacolului „The Living Room”, găzduite în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, precum şi alte evenimente ce vor avea loc în diferite spaţii din Bucureşti.
 
Nu în ultimul rând, Opera va mai găzdui în cadrul Festivalului expoziţii şi lansări de carte.
 
Programul detaliat al evenimentelor din cadrul Festivalului este disponibil pe site-ul www.opereta.ro.
 
BILETE
 
Biletele pentru evenimente susţinute la Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara şi Biblioteca Naţională a României sunt disponibile în reţeaua EVENTIM şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti, a Teatrului Metropolis şi a Teatrului Nottara.
 
Biletele pentru evenimentele susţinute la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City) şi Godot Cafe-Teatru sunt disponibile doar în locaţie.
 
Accesul la evenimentele desfăşurate la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni şi UNATC „I.L. Caragiale” este gratuit.
 
INFORMAŢII SUPLIMENTARE
 
Pentru informaţii suplimentare despre program, persoana de contact este Cristina Nichimiş, PR Executive, nr. tel. 0758.111.270, e-mail [email protected].
 
Pentru galerii foto si acreditări de presă, persoana de contact este Augustina Vasile, e-mail [email protected].    
 

*În urma Hotărârii Guvernului nr. 1089/2006, conform căreia managementul Operei Naționale București și cel al Teatrului Național de Operetă “Ion Dacian” se unesc, începând cu luna noiembrie, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” se va numi Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”.