– Mai mult decat orice, nu va apucati de gatit la amiaza, cand temperatura este foarte ridicata ci preferati sa gatiti dimineata, inainte de ora 9:00, sau chiar si seara.
– Folositi mai rar cuptorul aragazului pe timp de vara, acum fiind momentul optim sa preparati gratare in aer liber sau sa apelati mai des la cuptorul cu microunde.
– Evitati in anotimpul calduros alimentele care se gatesc pe timp indelungat si la temperaturi inalte precum fasolea, orezul, ciorbele de carne si altele.
– Atunci cand gatiti la aragaz nu utilizati decat un singur ochi al acestui dispozitiv, lasand ingredientele deja gatite deoparte si asteptand sa preparati si restul mancarii. Astfel temperatura din bucatarie nu va creste simtitor si inca in foarte scurta vreme.
– Marinatele si alte sosuri similare trebuie speculate mai des pe timp de vara deoarece fragezesc bine ingredientele care vor cere un timp mai scurt la gatitul la temperaturi inalte.
– Ingredientele proaspete nu trebuie lasate la frigider mai mult de o noapte deoarece altfel nu vor mai fi deloc proaspete ci doar reci.
– Ambalajul de plastic este complet de evitat pe timp de vara si alimentele achizitionate in asemenea ambalaje trebuie scoase imedia…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu