Procesorul de alimente, prea putin utilizat chiar si de catre bucatarii cu mare experienta, este unul dintre cele mai versatile dispozitive electrocasnice, menit sa scurteze timpii de gatit la jumatate si oferind bucatarului suficient timp liber pentru a se ocupa de alte activitati culinare si gospodaresti.
Cei care folosesc in mod frecvent procesorul de alimente stiu deja ca acest excelent ajutor casnic te aduce cu adevarat din epoca de piatra in mileniul al III-lea, iar a mai concepe gatitul in prezent fara un procesor de alimente profesional reprezinta pentru acestia o pedeapsa similara cu aceea data puscariasilor pusi la munca silnica.
Desigur ca nu toate procesoarele de alimente de pe piata romaneasca se preteaza la elogiile enuntate anterior, dar acelea care sunt realizate de firme cu renume merita toti banii, diferenta de pret intre un procesor de alimente de duzina si unul profesional fiind nu foarte mare, dar randamentul celor din urma depasind net pe acela al dispozitivelor similare produse cine stie pe unde si de cine.
Un procesor de alimente bun, contrar opiniei larg incetatenite, nu ajuta doar la transformarea alimentelor intr-o pasta omogena ci este util si pentru pasarea, maruntirea, cremarea sau chiar taierea mai fina a legumelor, carnii ori a altor alimente. Procesoarele de alimente de calitate sunt mai grele decat cele de duzina, au motoare mai performante si ofera o gama intreaga de cutite pentru taiere, capabile sa indeplineasca cele mai variate servicii culinare.
Desi un simplu dispozitiv electrocasnic, procesorul de alimente iti poate schimba complet modul de alimentatie, oferindu-ti o viata mai simpla si mai sanatoasa. Daca este sa luam in considerare doar usurinta cu care putem incorpora cele mai nutritive ingrediente in salate, tocanite sau preparate la cuptor si tot merita sa achizitionam un procesor de a…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu