Lifestyle Timp liber

Best of undercloud!

Best of undercloud!Intre 31 octombrie si 3 noiembrie, patru dintre cele mai bune spectacole de teatru independent care au facut parte din programul UNDERCLOUD, Festivalul de Teatru Independent, vor putea fi revazute la Muzeul National al Taranului Roman.

 Festivalul National de Teatru  recomanda pentru prima data un festival de teatru independent, ceea ce dovedeste ca UNDERCLOUD si-a castigat in cei 6 ani de viata valoarea si notorietatea. BEST OF UNDERCLOUD aduce din nou pe scena de la MTR trei comedii premiate la editia a VI-a a Festivalului si unul dintre cele mai apreciate proiecte UNDERCLOUD.
 
BEST OF UNDERCLOUD incepe joi, 31 octombrie, ora 18.30, cu spectacolul Ma mut la tata, o comedie spumoasa despre familie si relatii, cu Adriana Trandafir in rol principal. Distributia este completata de Gabriel Fatu, Andreas Petrescu, Adrian Paduraru, Ioana Ancea. Spectacolul in regia lui Gelu Colceag si produs de Compania de Teatru D' AYA, a primit „Premiul special al juriului”, format din Sanda Manu, George Ivascu, Anca Sigartau si Cristina Bazavan.
Vineri, 1 noiembrie, ora 20.00,  pe scena de la MTR vor fi rostite 7 Blesteme.  Inspirat din blesteme, vraji si descantece din folclorul romanesc, spectacolul a fost inceput ca un laborator de teatru-dans-muzica si a fost construit in doar 10 zile, pe perioada festivalului UNDERCLOUD. 7 Blesteme este "un spectacol ADN al poporului roman" (Radio Guerrilla) cu Magda Catone si foarte tinerii Andrei Runcanu, Carla-Maria Teaha, Irina Strungareanu si Florentin Munteanu, acompaniati de Gabriel Fatu. Scenariul si regia sunt semnate de Chris Simion.
7 dintr-o lovitura, premiat ca cel mai bun spectacol al celei de-a VI-a editii a Festivalului UNDERCLOUD, va putea fi vazut sambata, 2 noiembrie, la ora 22.00. Sub un pretext oarecare, niste oameni care nu se cunosc au fost pusi la un loc si lasati sa scoata ce au mai bun, mai rau, mai penibil si mai sensibil in ei. Marius Manole, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Maria Obretin, Andrei Runcanu, Anghel Damian, Nicoleta Lefter, Catalin Babliuc interpreteaza cu subtilitate personajele conturate in text de Lia Bugnar. Aceasta semneaza si regia spectacolului 7 dintr-o lovitura, produs de "Teatrul nu e o cladire".
BEST OF UNDERCLOUD se va incheia duminica, 3 noiembrie, ora 20.00 cu spectacolul Un barbat si mai multe femei de Leonid Zorin, cu Magda Catone si Claudiu Bleont. Spectacolul, construit cu maiestrie de cei doi actori, a castigat prin umorul proaspat publicul si juriul UNDERCLOUD, care i-a acordat “Premiul Special”.

BEST OF UNDERCLOUD reflecta, in varianta concentrata, principiile Festivalului de Teatru Independent: sustine calitatea, nu notorietatea, promoveaza si strange in jurul lui artisti de incontestabila valoare, de la cei cu multa experienta  pana la cei la inceput de drum, artisti care nu se tem de spatiile in care teatrul independent  inseamna sa fii mai aproape de public, sa ai libertatea de a crea spectacolele necesare.

 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu