Evenimente Go out

Peste 30 de institutii deschise sambata in Bucuresti pentru “Noaptea muzeelor”

Peste 30 de institutii deschise sambata  in Bucuresti, pentru "Noaptea muzeelor"Deja cu o istorie si o traditie in spate, Noaptea Muzeelor, a devenit o "sarbatoare" care an de an se bucura de multi  sustinatori.
Dupa multe dezbateri, multe discutii, decizia finala garanteaza peste 30 de institutii deschise in Bucuresti.

Ca si in anii precedenti intrarea  este  gratuita  la colectiile  muzeale, singura exceptie constituind-o expozitia temporara si cea mai vizitata  "The Human Body", de la Muzeul Antipa.

Pentru prima dată vor participa la eveniment: Muzeul Cailor Ferate Romane, Muzeul "Theodor Aman", Galeria Galateca; Romanian Design Week Preview – Palatul Stirbei si Ferma animalelor din Pantelimon.

In intervalul orar 16,00 – 24,00, cand se va desfasura evenimentul , vor fi deschise expozitiile permanente "Tezaur Istoric" si "Lapidarium – Copia Columnei lui Traian" si expozitia temporara "Columna lui Traian. O perspectiva artistica; in acest interval orar, accesul se va face prin curtea interioara  a muzeului din Str. Postei (vis-a-vis de Asezamantul Stavropoleos) si nu din Calea Victoriei.

  Expozitia "The Human Body" de la Muzeul National de Istorie Naturala  "Grigore Antipa", in "Noaptea Muzeelor" va putea fi vizitata intre orele 18,00 – 3,00, biletele urmand a fi achizitionate exclusiv de la casa de bilete a Muzeului Antipa, la pretul de 20 de lei pentru toate categoriile de cumparatori (adulti, pensionari, studenti, copii), pretul unic fiind valabil numai in cadrul acestui eveniment.
Mai trebuie mentionat, ca pe 18 mai sunt valabile doar biletele de 20 de lei, nu si cele cu acces prioritar.

„Noaptea Muzeelor" a fost initiata in Franta in 1999, iar din 2005 s-a extins in toata Europa, in anul 2011 evenimentul fiind sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din 40 de tari.

 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu