Gastronomie Retete traditionale

Cannelloni


Ingrediente

– 4 cannelloni
– 400g ciuperci proaspete
– 100g sunca
– 200g rosii
– 1 ardei gras
– 1 lingura pasta rosii
– 1 lingurita zahar
– 100ml vin alb sec
– 1 ceapa
– 1usturoi
– condimente: cimbru, foaie de dafin, nucsoara, sare,
piper
– 50g pesmet
– parmezan
– patrunjel

Mod de preparare
Lasa rulourile cannelloni la fiert la foc mic, aproximativ
6 minute. In apa se pune putina sare. Dupa ce au fiert
se lasa in apa pana vor fi umplute.
Umplutura
Ceapa, ardeiul, rosiile, ciupercile si sunca se taie marunt.
Ciupercile si ceapa se calesc putin ulei, pana se evapora
toata zeama. Peste se adauga sunca, ardeiul, rosiile fara
pielita si oparite. Acest sos se lasa la fiert 30 de minute,
amestecandu-se incet. Se adauga condimentele si usturoiul.
Sare si piper se pun dupa gust.

Cu pasta obtinuta se umplu rulorile si se pun intr-o tava
pregatita dinainte, unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Se toarna peste vinul, si se pune foaia de dafin. Umplutura
ramasa se toarna, amestecata cu sucul de tomate. Se presara
parmezan ras.
Rulourile astfel realizate se coc la foc potrivit pentru
aproximativ 20 de minute.
Se servesc cu sos, cu parmezan ras si patrunjel verde
tocat marunt.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu