Cosmetica si machiaj Frumusete

Uleiul de argan – Tratament pentru părul deteriorat

Originar din Maroc, arborele de argan este  bine cunoscut datorită uleiului cu proprietăţi regeneratoare asupra pielii şi părului, extras din acesta. Bogat în vitamina E şi antioxidanţi, uleiul de argan este folosit la scară largă în industria cosmetică. Însă, cea mai buna metodă de folosire a acestuia este în stare naturală. Uleiul de argan poate fi găsit în plafaruri  însă din cauza faptului că arborele de argan creşte doar într-o parte a lumii, el este mai scump decât alte uleiuri naturale.Uleiul de argan – Tratament pentru părul deteriorat

 Una din întrebuinţările acestui ulei este pentru îngrijirea părului. Aşadar, daca ai părul uscat şi deteriorat de acţiunile produselor de coafat, a căldurii, a vântului şi a razelor ultraviolete, uleiul de argan este ceea ce ai nevoie.
 Fiind bogat în vitamina E, antioxidanţi şi acizi graşi benefici precum omega 3 şi omega 6, acesta acţionează asupra firelor de păr hidratându-le în profunzime fără a le încărca. În urma tratamentului cu ulei de argan părul este protejat de acţiunile razelor ultraviolete şi ale căldurii la care este expus în mod constant.
 Poate fi folosit pentru toate tipurile de păr însă este recomandat cu precădere persoanelor care se confruntă cu un par uscat sau cu vârfurile despicate. Totodată datorită proprietăţilor sale uimitoare, uleiul de argan stimulează creşterea părului, previne apariţia mătreţii şi protejează scalpul de inflamaţii.

Aplicare. Există numeroase moduri de aplicare a acestui produs. Una din metode este să aplicaţi câteva picături de ulei de argan pe părul spălat, încă umed, să masaţi uşor iar apoi să coafaţi în mod obişnuit. Deşi este bogat in acizi graşi, uleiul de argan nu va îngrăşa părul ci îi va da luciul şi elasticitatea dorită.
Un alt mod de aplicare al acestui ulei este sub formă de mască de păr. Lăsaţi uleiul să acţioneze 30-40 de minute de la aplicare. Acoperiţi în prealabil cu o bonetă de duş sau un prosop.  Există şi o metodă care nu necesită atat de mult timp. Deci dacă timpul n-a fost niciodată de partea voastră dar vă confruntaţi totuşi cu un păr deteriorat puteţi recurge la metoda cea mai la îndemână. Adăugaţi câteva picături de ulei de argan chiar în şamponul sau balsamul pe care le folosiţi în mod regulat.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu