Cosmetica si machiaj Frumusete

Nu neglijati masajul atunci cand vine vorba de frumusete

Nu neglijati masajul atunci cand vine vorba de frumusetePielea noastra este un organ de maxima importanta pentru sanatatea intregului organism, iar suplimentar ne poate conferi si un sentiment placut, de bine, atunci cand se prezinta la superlativ. O piele bine irigata, cu porii mentinuti la o dimensiuni normale, nici prea dilatati si nici acoperiti de germeni si praf va arata intotdeauna stralucitor de sanatoasa, iar masajul este modalitatea cea mai eficienta prin care putem aplica diferite produse bune de intretinere a pielii si activa circulatia sangelui pe toata suprafata acestui organ.

Cosurile, eczemele, iritatiile diverse si roseata dispar mult mai repede de pe piele atunci cand se combina tratamentul adecvat cu masaje periodice, adica macar o sedinta saptamanal, cu durata de 15 minute. Daca exista afectiuni ale pielii, masajul se va face doar cu cremele si uleiurile prescrise de medic, dar daca totul pare in ordine atunci putem apela si la produsele de calitate pentru masaj din comert sau din farmacii special destinate masajului de relaxare si activare a circulatiei sangelui.

Masajul de frumusete se aplica nu doar pe bust si membre, dar se preteaza de minune si la ten si zona gatului, unde de asemenea sedintele trebuie sa dureze in medie 6-7 minute, masand cu ajutorul unei creme specifice pielea in cele patru directii cardinale si apoi in cele patru directii oblice care rezulta din punctele cardinale initiale. In special pentru ten, acest masaj in 8 directii face adevarate minuni, putandu-se insista la nevoie in zona gatului, a obrajilor, a fruntii, sub ochi sau chiar si in zona buzelor.

La masarea pielii se folosesc ambele palme si se pleaca intotdeauna de sus in jos si din stanga in dreapta, cu miscari de alunecare care sa permita atat absorbtia cremei sau a uleiului cat si intinderea si relaxarea adecvata a pielii. Masajul fetei si gatului sau a altor zone mai sensibile se face foarte usor si nu apasat, sangele putand fi pus in miscare fara a se insista cu duritate asupra zonelor de interes. Dupa un masaj general se recomanda curatarea pielii cu ajutorul kiturilor oferite in farmacii si apoi o sedinta de sauna (expunere moderata la aburi pentru ten) de circa 3-4 minute.

Dintre metodele de masaj de interes in special pentru doamnele care au inceput sa aiba mici probleme cu ridurile si inaintarea in varsta va putem recomanda:

1. Zona gatului – se face plecand de jos in sus, cu miscari usoare si o crema de calitate, amestecata eventual si cu putina pudra de talc pentur bebelusi. Pentru acest masaj sunt de ajuns 5 minute si fiind vorba despre o procedura simpla se poate masa zona gatului chiar si zilnic.

2. Zona obrajilor – in aceasta situatie se foloseste aceeasi crema ca si mai sus, dar se vor aplica miscari usoare circulare timp de 10 minute. Este un masaj destul de solicitant si poate fi facut o data sau de doua ori pe saptamana.

3. Zona ochilor – in special aria de sub ochi ar trebui masata cu ajutorul degetelor mari usor si fara graba timp de 10 minute pentru activarea circulatiei sangelui. Este o procedura usoara si poate fi repetata de 3-4 ori pe saptamana.

4. Zona nasului – aici pot aparea mai repede ridurile si de aceea trebuie insistat cu miscari de jos in sus care sa intinda pielea si sa mentina o buna circulatie a sangelui. Timp alocat: 5 minute.

5. Zona fruntii si a tamplelor – cu ambele palme plecand din mijlocul fruntii se fac miscari usoare catre tample si apoi se aplica miscari opuse, dinspre tample inspre mijlocul fruntii (5 minute).

Pe langa practicile manuale de masaj, au aparut de curand si aparate de masaj specializate pe diferite zone ale corpului, dar ele nu vin la preturi prea atractive si nici nu s-a dovedit fara tagada eficienta lor in raport cu masajul manual. De aceea este mai bine sa folosim cu incredere tehnicile simple si de scurta durata pentru masaj, oferindu-ne si o sedinta saptamanala de masaj general cuplata cu putina sauna. Nu doar pielea noastra va avea de castigat, dar si alte organe din corp se vor resimti intr-un mod pozitiv. Masajul inseamna sanatate si nu trebuie neglijat atunci cand vine vorba de frumusetea si starea noastra de bine.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu