Frumusete Ingrijire corporala

Foloseste-ti mai eficient timpul liber pentru un trup sanatos si atragator!

Foloseste-ti mai eficient timpul liber pentru un trup sanatos si atragator!Deloc surprinzator pentru multe femei, bucuria oferita prin exercitiul fizic nu poate fi traita zi de zi in principal din cauza crizei continue de timp, iar acest lucru cauzeaza frustrari destul de mari pentru femeile care isi iubesc trupul si le place si miscarea in aer liber.

Printr-o gestionare mai buna a programului nostru zilnic, se poate totusi gasi timp mai mult decat suficient, care sa fie destinat exercitiului fizic, singura conditie pentru ca acest lucru sa se intample ramanand existenta unui spatiu adecvat pentru practicarea miscarii in aer liber sau la interior.

Alocandu-se nu mai mult de 20-30 de minute pe zi pentru intretinerea corpului nostru, putem face alternativ o serie de exercitii simple si eficiente care sa dezvolte multumitor atat musculatura cat si mobilitatea noastra:

1. Exercitiile pentru cresterea masei musculare pot fi practicate aproape oriunde si nu trebuie sa dureze mai mult de 20 minute pe zi, din care o parte pot fi alocate unor flotari usoare si impingeri la zid, urmate de o serie de genoflexiuni cu greutati deasupra capului si exercitii pentru brate cu greutati, cateva abdomene in pozitiile preferate si cam atat ar de ajuns pentru cresterea masei metabolismului si atingerea unui posibil obiectiv de scadere in greutate.

2. Exercitiile de intindere si mobilitate de asemenea pot fi practicate aproape oriunde, in aer liber sau la interior, si nu trebuie sa dureze mai mult de 30 de minute pe zi. Stretching divers, la alegere, tonifierea planseului pelvic, exercitii pentru spate si abdomen, pentru coloana vertebrala etc., toate pot fi practicate alternativ cu alte seturi de exercitii.

3. Exercitiile pentru imbunatatirea activitatii cardiace nu pot lipsi din rutina noastra si presupun activitati relativ simple, plecand de la mersul pe jos si alergarile usoare si pana la mersul pe bicicleta sau exercitiile specifice de sala, la aparate.
 
4. Exercitiile de respiratie se deprind in cadrul unor cursuri speciale de yoga si ne vor ajuta toata viata sa avem un trup mai sanatos si o minte mai libera de stres. Merita facuta in acest caz o investitie modesta in sedintele respective de yoga, iar apoi putem practica acasa sau in alta parte aceste excelente exercitii de respiratie cu mare impact asupra sanatatii noastre.

5. Exercitiile tip Pilates sau aerobicul nu pot fi practicate la intamplare, la fel ca si in cazul insusirii tehnicilor de respiratie si aici avand nevoie de un antrenament initial de minimum 3 luni la o sala de fitness. Dupa aceea insa, daca nu ne mai permitem sa dam banii la sala, putem continua si acasa cu o eficienta usor redusa, dar oricum suficienta pentru a ne atinge obiectivele de intretinere corporala si, eventual, scadere in greutate.

Cate jumatate de ora pe zi alocata exercitiului fizic este deci oricand posibil de gasit, alternarea acestor exercitii fiind benefica pentru mentinerea unui tonus pozitiv si dezvoltarea armonioasa a intregului nostru trup. Unele exercitii promoveaza si scaderea in greutate, iar altele sunt mai degraba pentru tinerete si mobilitate, dar mai important aici este faptul ca reusim sa luptam zi de zi cu inertia si ne protejam si psihicul de caderi periculoase.

Miscarea fizica este esentiala pentru combaterea efectelor imbatranirii si a aparitiei bolilor si, fiind la indemana noastra sa practicam regulat si cateva seturi de exercitii pe zi, nu avem de fapt nici o scuza atunci cand alegem mai degraba sa ne complacem in mizerie si inventarea de scuze de tot felul. Alimentatia moderata si exercitiul fizic mentin femeia frumoasa si sigura pe sine, iar a crede diferit este totuna cu a imbratisa un destin trist, marcat de boala si umilinte de tot felul.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu