Frumusete Ingrijire corporala

Deodorantele organice

Deodorantele organiceDesi  vara cea din calendar s-a terminat, temperaturile ne contrazic. Inca este frumos afara, soare, terase, suc si multa voie buna.

Un aspect de care inca ne lovim este transpiratia. Desi alegem din supermarket cu multa rapiditate sau dupa criterii cum ar fi mirosul,  aspectul, trebuie sa stim ca deodorantele sunt adevarate pericole pentru sanatate.
Este adevarat, transpiratia face parte din functionarea normala si naturala a organismului nostru, iar multi dintre noi folosesc deodorante sau antiperspirante pentru a suprima mirosul neplacut al transpiratiei cand intra in contact cu mediul exterior.

Ideal ar fi sa intelegem cat de importante sunt deodorantele organice, adica fara fara aluminiu, fara parabeni, fara propylene glycol, fara SLS.  Se pare ca aceste substante, care se gasesc in multe deodorante, chiar si in cele de firma sau care ne fac sa scoatem din portofel mai multi bani, au fost gasite in biopsii la femeile cu cancer mamar. Aspect ce este greu de omis.

Toate deodorantele convetionale contin substante chimice daunatoare (indiferent ca se cheama dermocosmetice sau poarta un brand mare). Propyleneglycol, Triclosan, Stearati, Parabeni (metil, etil, propil, benzil si butil) toate acestea sunt pe eticheta deodorantele ce le folosim zilnic cu incredere.
De aceea trebuie sa ne inclinam cat mai mult spre BIO si spre natural. Spre exemplu o varianta este bicarbonatul de sodiu. Acesta functioneaza pentru foarte multa lume, se pare, cu mentiunea ca ar putea irita in caz de frictiune a pielii (de exemplu in timp ce faceti aerobic).

Prin procesul de transpiratia se elimina din corp 99% apa si 1% toxinele pentru a regla temperatura acestuia. Trebuie sa avem grija de modul nostru de viata si de masurile pe care le alegem, pentru ca toate deciziile sa fie in favoarea noastra, mai ales pe termen lung.  
 
 

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu