Astro Citeste viitorul

Ce ingeri protejeaza planetele in astrologia vestica

Ce ingeri protejeaza planetele in astrologia vesticaTraditia religioasa a reusit in multe situatii sa marcheze profund astrologia, iar sistemul vestic nu a scapat nici el de aceste influente, preluand de-a lungul timpului nu doar elemente din mitologia vechilor greci si a romanilor, dar ingloband si o serie de corespendente ale acestora provenite direct din traditia iudeo-crestina.

Astfel s-a ajuns ca in prezent sa se poate discuta despre ingeri de rang superior, care protejeaza planetele din astrologie si care impart cu aceste planete trasaturi si calitati comune, putand deci sa isi exercite influenta in aceeasi maniera cu astrul pe care il guverneaza. Fundamentata sau nu, aceasta clasificare a ingerilor poate fi o unealta buna de lucru mai ales pentru astrologii care au de-a face cu crestini practicanti, care sunt in egala masura interesati si de aspectele astrologice ale propriului destin.

Din pacate insa exista atat de multe pareri contradictorii in ce priveste asocierea ingerilor cu anumite planete incat nu se poate intocmi cu mare precizie un tabel pe deplin functional al corespondentelor dintre planetele astrologice si ingerii care le patroneaza. Acest lucru este cauzat nu atat de minusurile astrologiei cat mai degraba de lacunele prezente in angelologie (parte a dogmaticii care trateaza despre îngeri), aici lipsind foarte multe informatii despre natura ingerilor care sa ajute la o mai buna apropiere a acestora de planetele din astrologie.

Soarele, de exemplu, se spune ca este patronat de insusi arhanghelul Mihail, cel mai cunoscut si mai iubit dintre ingerii din traditia iudeo-crestina. Acesta are stapanire asupra energiilor vitale si a puterii creatoare, dar si a focului si, de aceea, Leul este zodia pe care o guverneaza, iar Duminica ziua sa consacrata. Arhanghelul Mihail patroneaza de asemenea pisicile si alte feline si ajuta oamenii sa isi invinga sentimente negative precum egoismul, mandria sau lasitatea. Este protectorul poporului ales si imaginea revelata a divinitatii supreme. Alti ingeri asociati cu Soarele: Raphael, Semeliel.

Luna este patronata de arhanghelul Gabriel, si acesta un inger foarte popular in traditia iudeo-crestina. Ziua de luni ii este inchinata, el patronand persoanele nascute sub zodia Racului, un semn de apa, Gabriel fiind deseori asociat si cu elementul apa. Universul emotiilor, sentimentele materne, visurile, intuitia, dar si moartea sunt specifice arhanghelului Gabriel, iar dintre animale lupul, privighetoarea sau bufnita. Gabriel mai este asociat si cu medicii, moasele, dadacele si educatorii, acestia definindu-l ca vindecator si invatator al oamenilor. Alti ingeri asociati cu Luna: Aniel, Jarahel.

Planeta Mercur si, implicit, ziua de miercuri ii apartin arhanghelului Rafael, care guverneaza zodiile Fecioarei si a Gemenilor si de aceea promoveaza studiul limbilor, scrierea, ascutimea de spirit, comunicarea, dar si calatoria si iutimea. Arhanghelul Rafael ne ajuta sa facem mai usor fata schimbarilor, iar elementul sau definitoriu este aerul. Corbul, maimutele si coiotii sunt animale protejate de dansul si de asemenea oamenii care lucreaza in domeniul traducerilor si a comunicarii. Este adesea identificat cu zeii Hermes, Mercur si Thoth. Alti ingeri asociati cu Mercur: Zadkiel, Barkiel, Hasdiel.

Planeta Venus este guvernata de ingerul Hagiel, care stapaneste zodiile Balantei si a Taurului. Lui ii este inchinata ziua de vineri si se spune ca ar fi unul dintre cei mai frumosi ingeri. Eleganta, frumusetea, muzica, echilibrul si dragostea sunt trasaturi definitorii ale sale, iar elementul care il caracterizeaza cel mai bine este aerul. Hagiel protejeaza iepurele, porumbelul, fluturii si alte animale placute ca aspect si este des asociat cu Afrodita, Venus sau Ishtar. Hagiel este patronul actorilor, a muzicienilor, diplomatilor si pictorilor si poate pazi pe cei care il invoca de influentele nefaste. Alti ingeri asociati cu Venus: Aniel, Hasdiel, Nogahel, Haniel.

Planeta Marte este guvernata de ingerul Camael, deopotriva temut si adorat pentru puterile sale. Curajul, pasiunea, capacitatea de concentrare, dar si violenta ii sunt definitorii, iar elementul caracteristic este focul. Stapaneste zodiile Berbec si Scorpion si este patronul pompierilor, a sportivilor, medicilor chirurgi si militarilor. Ziua inchinata lui este Marti, iar animalele protejate sunt vulpea, berbecul, scorpionii si toate insectele care inteapa mai putin albinele. Alti ingeri asociati cu Marte: Samael, Gabriel, Madimiel.

Planeta Jupiter este guvernata de ingerul Zadkiel, care are ca zi cosacrata ziua de Joi si este stapanul zodiilor Sagetator si Pesti. Dreptatea, corectitudinea, generozitatea, gratia si prietenia ii sunt definitorii, el fiind si patronul avocatilor si a judecatorilor, dar si marinarilor si pescarilor. Elementul specific este focul, iar animalele protejate de dansul sunt balena, elefantii, lebedele, ratele si albinele. Zeus, Amun sau Wotan sunt asociati cu ingerul Zadkiel. Alti ingeri asociati cu Jupiter: Barkiel, Zachariel, Sachiel.

Planeta Saturn este guvernata de ingerul Cassiel, patron al Sambetei si stapan al zodiei Varsatorului. Disciplina, infranarea, intelepciunea si umilitatea ii sunt definitorii, el ajutandu-i pe toti cei care au de infruntat momente dificile in viata. Broasca testoasa sau castorul sunt unele dintre animalele protejate de dansul, el protejand si meserii precum stomatologia, arheologia sau educatia. Este asimilat cu zeii Cronos si Saturn. Alti ingeri asociati cu Saturn: Sabathiel, Oriphael, Zaphiel.

Planeta Uranus este guvernata de arhanghelul Uriel, de asemenea stapan al zodiei Balantei. El reprezinta libertatea, independenta si inovatia si poate tempera incapatanarea, agitatia sau lipsa de flexibilitate. Zeul Thor este asimilat cu dansul, iar razbunarea si pedeapsa sunt direct asociate cu fiinta sa.

Planeta Neptun este guvernata de ingerul Asariel. El este stapanul zodie Pesti si patronul zilei de Joi. Asariel reprezinta intuitia, imaginatia si misticismul, dar si amagirea si de aceea el poate ajuta pe cei care s-au ratacit de la calea cea dreapta. Elementul definitoriu este apa, iar zeii apropiati de dansul sunt Neptun si Poseidon.

Planeta Pluto este guvernata de ingerul Azrael, domn al zilei de Marti si stapan al zodiei Scorpionului. Este definit prin capacitatea de a prezice viitorul si vederea interioara si are o influenta pozitiva asupra actelor de terorism si de fanatism. Este un inger foarte temut, dar si misterios, adesea asociat cu zeii Hades, Osiris si Anubis. In anumite scrieri antice se crede ca dansul a fost responsabil cu uciderea primilor nascuti ai Egiptului pe vremea profetului Moise.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu